Saturday, 30 December 2017

Музички топ 17 за 2017

За разлика од 2016 кога омилените албуми ми беа оние концептуалните, годинава плејлистата ми беше речиси исклучиво на shuffle. Не дека немаше добра албумска музика, но многу почесто слушав синглови или EP изданија. Тука пред сè ќе ги издвојам домашните изданија на Васко Атанасоски, соло и со Тина, (речиси домашниот) Балашевиќ кој после дваесет и кусур години повторно направи музика за паметење, и феноменалната Los Ageless на St. Vincent, од не толку феноменалниот албум Masseduction. Некој можеби ќе се зачуди дека ги ставив Васко, Балашевиќ и St. Vincent во иста реченица, ама што да правам. И Annie Clark знае дека 'I can't turn off what turns me on'. А сега, кон одбројувањето на лонгплејките!

UPDATE: Некогаш албумите те освојуваат бавно, и не ти се лутат дека си ги крстил 'не толку феноменални'. Листата е ажурирана во февруари 2017.