Saturday, 5 December 2015

Love - Gaspar Noé (2015)

Roger Ebert еднаш рече дека оргазмите се најдобри кога се во најава.  Веројатно така е и со филмовите кои ветуваат оргазми.  Love на Gaspar Noé е филм што го испорачува тоа што го ветува, но веќе после првиот оргазам почна да ме фаќа дремка.  

Friday, 4 December 2015

Victoria - Sturla Brandth Grøvlen & Sebastian Schipper (2015)


Ако ви кажам дека Victoria е германски трилер снимен во еден кадар, од 4 до 6 наутро низ 25 локации во Берлин, веројатно ќе бидете заинтригирани.  Ако додадам дека и покрај техничките ограничувања, ова е една од најемотивните и најдобро одглумените приказни годинава, се надевам дека веднаш ќе истрчате до најблиското кино (или за жал, торент сајт) и ќе го погледнете ова мини ремек-дело.