Saturday, 8 August 2015

Kingsman: The Secret Service - Matthew Vaughn (2015)

Како е можно било кој да биде навреден од Kingsman: The Secret Service?  Секој филм што започнува со кредити испишани од рушевини од бомбардирање, кулминира со огномет од човечки глави, а завршува со шовинистичка алузија на анален секс, не би смеело да биде сфатен сериозно.  За чудо, помеѓу кредитите и аналниот секс има многу паметен дијалог, еден куп филмски референци и брилијантна боречка кореографија, нешто што го прави Kingsman мојот омилен акционен филм во 2015.