Tuesday, 9 March 2021

С(Ц)ИЕСТА СО ВИОЛЕТА ИЛИЌ

Минатата година во ноември, во соработка со Канадската платформа за отворена невронаука (CONP) беше организирана С(ц)иеста на којашто гостуваше Виолета Илиќ. Иако нејзината научна кариера на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ ја градела на полето на хемиското инженерство, откако се преселила во САД, се пренасочила на библиотечната наука. 

Од јули 2020 година Илиќ е деканка на Библиотеките на Универзитетот Аделфи и копретседавач со FORCE 11, здружение на библиотекари и научници кои ја трасираат иднината на научното издаваштво.

Повеќе за заклучоците од дискусијата со Виолета Илиќ на линкот: https://conp.ca/nov-4-2020-webinar-with-violeta-ilik/

No comments :

Post a comment